Diskuse
Kváskový chléb a já
Děkujeme za pochopení.
M34a18r61i77e 94P11o32k15o46r17n17á
Kvásek je naprosto zásadní. Já jsem si během čtyř dnů vyrobila žitný kvásek sama (dle rad na internetu) a funguje už 3roky. Peču obden. Kvasnicový chleba je jak buchta nebo ten nejhorší supermarkeťácký, zvláště když je tam převaha pšenice.
Máte pravdu, že je potřeba to zkusit. Já jsem nevyrobila ani jeden vyloženě špatný. Teď jsem si našla cestu ke slušnému standardu a občas se mi povede něco vynikajícího. Takový chleba s dobrým máslem a medem je nade všechny mlsky, a to jsem čokoládový a dortový maniak.
K95a65r54e90l 54P90ě58n98k29a36v68a
Je to krásné a trochu pracnější.Já jsem kdysi našel na internetu recept jednoduchý a vcelku málo pracný.Tři hrnečky mouky /dávám napůl žitnou a pšeničnou hladkou/,2 lžičky soli,2 lžičky drceného kmínu,1 sáček sušeného droždí ,1 a 1/2 hrnečku vody.
Vše dohromady smísit,a přikrýt utěrkou.Po cca 8mi hodinách rozehřát troubu i s nádobou na 220 st,jakmile je rozehřátá dát do nádoby s poklicí těsto upravené do bochánku a péci 30 minut s poklicí a poté sundat poklici a dopéct ještě 15 minut.
To je vše.Těsto zadělám večer a peču ráno,nebo ráno a peču po návratu z práce.Dobré je do těsta při výrobě sypké směsi přidat lněné semínko,slunečnici případně vlašské ořechy.
J41a53r38o90s95l40a12v93a 51K43a57d95l12a15s44o62v88á
No jo, když vtip je v tom kvásku - pro mě hlavně kvůli chuti. A ten chce trochu delší dobu na přípravu než droždí.
- Počet článků 84
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1143x