Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M45a27r66i11e 79P27o39k21o71r83n28á 9765874530

Kvásek je naprosto zásadní. Já jsem si během čtyř dnů vyrobila žitný kvásek sama (dle rad na internetu) a funguje už 3roky. Peču obden. Kvasnicový chleba je jak buchta nebo ten nejhorší supermarkeťácký, zvláště když je tam převaha pšenice.

Máte pravdu, že je potřeba to zkusit. Já jsem nevyrobila ani jeden vyloženě špatný. Teď jsem si našla cestu ke slušnému standardu a občas se mi povede něco vynikajícího. Takový chleba s dobrým máslem a medem je nade všechny mlsky, a to jsem čokoládový a dortový maniak.

+1/0
28.4.2016 15:27

K58a35r30e94l 24P38ě13n98k46a47v63a 7174829359259

Je to krásné a trochu pracnější.Já jsem kdysi našel na internetu recept jednoduchý a vcelku málo pracný.Tři hrnečky mouky /dávám napůl žitnou a pšeničnou hladkou/,2 lžičky soli,2 lžičky drceného kmínu,1 sáček sušeného droždí ,1 a 1/2 hrnečku vody.

Vše dohromady smísit,a přikrýt utěrkou.Po cca 8mi hodinách rozehřát troubu i s nádobou na 220 st,jakmile je rozehřátá dát do nádoby s poklicí těsto upravené do bochánku a péci 30 minut s poklicí a poté sundat poklici a dopéct ještě 15 minut.

To je vše.Těsto zadělám večer a peču ráno,nebo ráno a peču po návratu z práce.Dobré je do těsta při výrobě sypké směsi přidat lněné semínko,slunečnici případně vlašské ořechy.

0/0
28.4.2016 11:54
Foto

J31a96r94o22s76l37a56v70a 74K93a84d46l59a22s55o22v95á 9810534628908

No jo, když vtip je v tom kvásku - pro mě hlavně kvůli chuti. A ten chce trochu delší dobu na přípravu než droždí.

0/0
28.4.2016 14:20



AUDIOZÁZNAM

Petice

Zmeškali jste přenos čtení Davida Vlka? Poslechněte si ho tady.



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.