- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Zkuste tohle:
BRAMBOROVÝ DORT - 30dkgcukru, 6 žloutků, z bílků sníh, 20dkg dětské krupičky, 20dkg sekanýchořechů, ½ kg rozstrouhaných vařených brambor (uvařit den předem), 1 prášek dopečiva, šťáva a kůra z 1 citronu - peče se zvolna cca 1 hodinu. Dá to práci, ale výsledek stojí za to...
Skočil mi tam divnej zank - tech brambor půl kila
Ani mne nenapadlo, že se podle těchto receptů nepeče , což bude asi tím, že jsem se učila vařit podle babiččiných kuchařek, které měla od své maminky.... A můžu potvrdit, že jídla podle starých receptů mají vždy úspěch.
Jak jsem zjišťovala v okolí u generací od 35 do 65, nikdo bramborové těsto nedělá - ne že by o něm nikdy neslyšel, ale dělá se co nejrychlejší lité těsto, pokud tedy to nejsou zanícení kuchaři.