Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse

Zavařujete?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

J27a93r81o21s89l96a79v97a 31K58a79d31l56a54s51o31v90á 9950124918288

Ano, zelené vlašské ořechy se naloží, až zčernají. Chutnají podobně jako ořechovka, jen be z alkoholu.

0/0
16.7.2014 13:20
Foto

J29i87ř27í 60S95t44r67a87t48i18l 4123438115602

Mluvíte o černém ořechu, tak mě nejdřív napadl plod ořešáku černého (lat. Juglans nigra), ale vy mluvíte nejspíš o plodech ořešáku vlašského (lat. Juglans regia), pěstovaného pro jejich jádra. Jedná se také o nezralé plody. Netušil jsem, že tyto mohou být také cele použity k zavařování a k jídlu. Můžete přiblížit jejich potravinové a chuťové vlastnosti?

0/0
16.7.2014 11:25



AUDIOZÁZNAM

Petice

Zmeškali jste přenos čtení Davida Vlka? Poslechněte si ho tady.



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.