Diskuse

Dá se vařit podle historických kuchařek?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

zajdete i hlouběji do historie, myslím před MDR....někam do středověku...do opbdobí, kdy tu nebyly brambory atd....?

0 0
možnosti
Foto

Určitě, na to mám už též dost materiálů, ale je to velké téma.

"Zaspi kořením, jakým chceš", zněla jedna z rad 16. či 17. stol.

0 0
možnosti
Foto

Díky, další texty mám i na blogu vilemina.blog.cz

1 0
možnosti
Foto

Žejdlík podmáslí problém není, pomeranče holt budou trochu jiné - hořké mandle se dnes taky neprodávají, myslím, že jsou trochu jedovaté...určitě dnes i maso i mléčné výrobky chutnají jinak, historické repliky neuvaříme, ale podle dnešní chuti si to stejně každý přizpůsobí - je to inspirace.

1 0
možnosti
Foto

Známý známého při vaření podle M. D. Rettigové narazil na jiný problém. Byla to nějaká zvěřinová specialita, vařil přesně podle receptu a výsledek byl téměř nepoživatelný. Protože se mu nezdálo, že by se kritéria poživaqtelnosti za těch 150 roků nějak významně změnila, jal se pátrat dál, až zjistil, že ocet v době MDR měl nějaká 3% a dnes má těch procent 8.

2 0
možnosti

A nebo měla používala vinný ocet, ne lihový.

1 0
možnosti

Mně na vaření podle kuchařek vadí častý výskyt požadavků na neobvyklé suroviny, typu žejdlík podmáslí nebo 4 trpké pomeranče z Kréty.

Ale o tom se už zmiňují i jiní.

1 0
možnosti

žejdlík podmáslí mi potíž nedělá,ty pomeranče z Kréty jsou horší....

0 0
možnosti