Děkujeme za pochopení.
Š80á10r26k26a 98M94a89t64y48á35š36o88v23á
zajdete i hlouběji do historie, myslím před MDR....někam do středověku...do opbdobí, kdy tu nebyly brambory atd....
J87a83r93o44s68l77a12v64a 42K55a14d80l24a17s89o13v66á
Určitě, na to mám už též dost materiálů, ale je to velké téma.
"Zaspi kořením, jakým chceš", zněla jedna z rad 16. či 17. stol.
T78e96r62e75z61a 11P28r48a42s78l87i40č41k54o58v21á
Zajímavé, budu vás číst!
J28a86r60o21s20l60a44v20a 78K47a54d22l44a84s87o98v61á
Díky, další texty mám i na blogu vilemina.blog.cz
J81a56r39o35s47l36a82v74a 95K36a98d23l33a10s11o55v68á
Žejdlík podmáslí problém není, pomeranče holt budou trochu jiné - hořké mandle se dnes taky neprodávají, myslím, že jsou trochu jedovaté...určitě dnes i maso i mléčné výrobky chutnají jinak, historické repliky neuvaříme, ale podle dnešní chuti si to stejně každý přizpůsobí - je to inspirace.
J95i29ř39í 91T55o27m61á52š
Známý známého při vaření podle M. D. Rettigové narazil na jiný problém. Byla to nějaká zvěřinová specialita, vařil přesně podle receptu a výsledek byl téměř nepoživatelný. Protože se mu nezdálo, že by se kritéria poživaqtelnosti za těch 150 roků nějak významně změnila, jal se pátrat dál, až zjistil, že ocet v době MDR měl nějaká 3% a dnes má těch procent 8.
M96i23l56a16n 13K57l90o87u77č59e96k
A nebo měla používala vinný ocet, ne lihový.
A28n85t79o59n76í45n 24K34o45u95n54o47v52s66k75ý
Mně na vaření podle kuchařek vadí častý výskyt požadavků na neobvyklé suroviny, typu žejdlík podmáslí nebo 4 trpké pomeranče z Kréty.
Ale o tom se už zmiňují i jiní.
Š88á67r69k69a 35M39a76t81y50á23š35o68v91á
žejdlík podmáslí mi potíž nedělá,ty pomeranče z Kréty jsou horší....
- Počet článků 84
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1143x