Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J89a19r29a 10R83a31n43k

10. 6. 2016 20:49

R^Ten mrkvovy maz je zajimavy, myslim, ze to zkusim. Babicka delala z bezoveho kvetu take rizky, podobne tem kvetakovym a moc chutnaly:-)

0 0
možnosti
Foto

Dušená mrkev je nejdřív dosti hnusná, ale osaldí se i rozinkami, přkoření, kět to ovoní. Kosmatice znám, smažené květy se dělají nasladko i naslano, je to jedno z jídel ke slunovratu, což je za chvíli.:-)

0 0
možnosti
Foto

Díky za komenty, ano, za Karla byl celkem blahobyt, a když už bylo co jíst, jedlo se hodně a vydatně, ovšem podle společenského postavení. Masa všechny druhy, polévka z vrány, sám Karel měl rád pečenou veverku. Hodne se mastilo, kdepak dieta. Sladké a slané chutě se kombinovaly. Dovážely se i nasolené ryby z Baltu. Samozřejmě do jednoho článku se vše nevejde, více povím 22. 6. na hradčanech v knihovně od 17,15...

1 0
možnosti
Foto

Foodlover? Hezké slovo. Neznal jsem to.

0 0
možnosti
ŠM

do šalší se máčely moučné placky, bylo sušené ovoce, vařily se kořeněné varmuže, byly "marmelády" sádlo, máslo, sýrce, tvarohy,klihnuté tvarohy, jedly se ryby, vejce, prník....vařilo se pivo, bylo víno,

1 0
možnosti
ZW

a hlavně různé kaše a haše. Dokonce i ryby se podávaly rozsekané na drobno.

0 0
možnosti
IK

Loni na Kosti byla ukázka středověké kuchyně (nebo prostě nějaké "staré" už si nepamatuji z kterého století použily kuchařky recepty) a bylo to namouduši moc dobré. Ochutnávala jsem kaši a několik druhů pečiva a bylo to jedno lepší než druhé. Jestli to odpovídalo realitě, tak si ti naši předci nejedli špatně.

0 0
možnosti
JB

J94i58ř17í 20B41o57č17e39k

10. 6. 2016 13:00

pokud bylo CO jíst, tak se z dnešního pohedu asi jedlo docela zdravě. základem byla kaše, sladilo se medem, luštěniny a mnohem víc ryb než dnes (pochoutka byla štika a lososů byly plné řeky). maso vyjímečně a jako náhražka šneci

0 0
možnosti
JB

J78i15ř14í 80B41o82č14e13k

10. 6. 2016 12:40

kdysi jsem našel recept na veverku v černé omáčce. veverku jsem v marketu nesehnal, ale ta omáčka se docela dala jíst. přesný recept si nepamatuju, ale byl v ní rozvařený chleba, ocet a spousta koření

0 0
možnosti
ZW

místo veverky se dá použít krysa, chuť je podobná.

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1143x
Vilemína, foodblogerka a autorka (Cukr na nitku, Zatracené kyselo).

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky