Děkujeme za pochopení.
J89a19r29a 10R83a31n43k
Ten mrkvovy maz je zajimavy, myslim, ze to zkusim. Babicka delala z bezoveho kvetu take rizky, podobne tem kvetakovym a moc chutnaly
J64a65r62o33s24l71a52v63a 59K95a49d92l56a54s89o79v28á
Dušená mrkev je nejdřív dosti hnusná, ale osaldí se i rozinkami, přkoření, kět to ovoní. Kosmatice znám, smažené květy se dělají nasladko i naslano, je to jedno z jídel ke slunovratu, což je za chvíli.
J70a79r55o78s62l87a38v40a 87K33a33d30l27a68s34o18v15á
Díky za komenty, ano, za Karla byl celkem blahobyt, a když už bylo co jíst, jedlo se hodně a vydatně, ovšem podle společenského postavení. Masa všechny druhy, polévka z vrány, sám Karel měl rád pečenou veverku. Hodne se mastilo, kdepak dieta. Sladké a slané chutě se kombinovaly. Dovážely se i nasolené ryby z Baltu. Samozřejmě do jednoho článku se vše nevejde, více povím 22. 6. na hradčanech v knihovně od 17,15...
J40i71ř82í 10H46e79r76m51á71n25e60k
Foodlover? Hezké slovo. Neznal jsem to.
Š13á74r63k12a 76M33a92t36y48á29š43o41v37á
do šalší se máčely moučné placky, bylo sušené ovoce, vařily se kořeněné varmuže, byly "marmelády" sádlo, máslo, sýrce, tvarohy,klihnuté tvarohy, jedly se ryby, vejce, prník....vařilo se pivo, bylo víno,
Z24d84e50n23ě28k 96W27e34r98n77h36a89r72t
a hlavně různé kaše a haše. Dokonce i ryby se podávaly rozsekané na drobno.
I77r75e41n14a 33K90r26o40u30p42o51v38á
Loni na Kosti byla ukázka středověké kuchyně (nebo prostě nějaké "staré" už si nepamatuji z kterého století použily kuchařky recepty) a bylo to namouduši moc dobré. Ochutnávala jsem kaši a několik druhů pečiva a bylo to jedno lepší než druhé. Jestli to odpovídalo realitě, tak si ti naši předci nejedli špatně.
J94i58ř17í 20B41o57č17e39k
pokud bylo CO jíst, tak se z dnešního pohedu asi jedlo docela zdravě. základem byla kaše, sladilo se medem, luštěniny a mnohem víc ryb než dnes (pochoutka byla štika a lososů byly plné řeky). maso vyjímečně a jako náhražka šneci
J78i15ř14í 80B41o82č14e13k
kdysi jsem našel recept na veverku v černé omáčce. veverku jsem v marketu nesehnal, ale ta omáčka se docela dala jíst. přesný recept si nepamatuju, ale byl v ní rozvařený chleba, ocet a spousta koření
Z96d37e21n14ě55k 26W93e44r94n52h25a96r92t
místo veverky se dá použít krysa, chuť je podobná.
- Počet článků 84
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1143x