Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J62a42r60a 91R40a40n75k 1851666919511

R^Ten mrkvovy maz je zajimavy, myslim, ze to zkusim. Babicka delala z bezoveho kvetu take rizky, podobne tem kvetakovym a moc chutnaly:-)

0/0
10.6.2016 20:49
Foto

J59a31r12o63s44l39a13v10a 84K98a55d11l84a83s87o15v34á 9970484528408

Dušená mrkev je nejdřív dosti hnusná, ale osaldí se i rozinkami, přkoření, kět to ovoní. Kosmatice znám, smažené květy se dělají nasladko i naslano, je to jedno z jídel ke slunovratu, což je za chvíli.:-)

0/0
10.6.2016 21:45
Foto

J11a31r82o36s17l48a16v63a 34K65a65d36l90a38s49o28v50á 9290804258168

Díky za komenty, ano, za Karla byl celkem blahobyt, a když už bylo co jíst, jedlo se hodně a vydatně, ovšem podle společenského postavení. Masa všechny druhy, polévka z vrány, sám Karel měl rád pečenou veverku. Hodne se mastilo, kdepak dieta. Sladké a slané chutě se kombinovaly. Dovážely se i nasolené ryby z Baltu. Samozřejmě do jednoho článku se vše nevejde, více povím 22. 6. na hradčanech v knihovně od 17,15...

+1/0
10.6.2016 13:24
Foto

J49i41ř16í 41H74e18r52m35á51n87e27k 4486202572980

Foodlover? Hezké slovo. Neznal jsem to.

0/0
10.6.2016 13:17

J28a37r36a 89R95a46n60k 1421896739921

https://www.foodloversonline.com/main/?gclid=COen5IWQns0CFUKUfgodEQkJ6g;-)

0/0
10.6.2016 20:54

Š80á50r98k23a 91M90a29t68y88á97š26o66v81á 1631155482679

do šalší se máčely moučné placky, bylo sušené ovoce, vařily se kořeněné varmuže, byly "marmelády" sádlo, máslo, sýrce, tvarohy,klihnuté tvarohy, jedly se ryby, vejce, prník....vařilo se pivo, bylo víno,

+1/0
10.6.2016 13:01

Z19d59e22n85ě95k 19W52e42r94n59h42a18r77t 6647525862238

a hlavně různé kaše a haše. Dokonce i ryby se podávaly rozsekané na drobno.

0/0
10.6.2016 13:04

J72i96ř85í 69B84o76č17e64k 6711904595373

víno bylo spíš pro bohaté. ale pivo běžně pily i malé děti. i když to nebyla dvanáctka jako dneska, ale pšeníčné, které by dnešním pivařům nechutnalo

0/0
10.6.2016 13:12

I59r76e57n88a 24K68r86o73u93p83o40v56á 4790963407852

Loni na Kosti byla ukázka středověké kuchyně (nebo prostě nějaké "staré" už si nepamatuji z kterého století použily kuchařky recepty) a bylo to namouduši moc dobré. Ochutnávala jsem kaši a několik druhů pečiva a bylo to jedno lepší než druhé. Jestli to odpovídalo realitě, tak si ti naši předci nejedli špatně.

0/0
10.6.2016 12:52

J59i20ř43í 73B79o67č89e18k 6621964345823

pokud bylo CO jíst, tak se z dnešního pohedu asi jedlo docela zdravě. základem byla kaše, sladilo se medem, luštěniny a mnohem víc ryb než dnes (pochoutka byla štika a lososů byly plné řeky). maso vyjímečně a jako náhražka šneci

0/0
10.6.2016 13:00

Z15d30e33n27ě92k 15W44e82r84n29h62a95r64t 6227295872658

ono je ale třeba rozdělovat, o koho šlo. Nějaký podruh na statku moc dobrou stravu neměl, ovesné nebo jiné kaše, luštěniny občas postrašené trochou sádla a nějaké sezónní ovoce, maso tak o velkém svátku. Obilí namleté na kamenném mlýně a od toho obroušené zuby byly bonus zdarma. Samozřejmě, nějaký bohatý měštěnín nebo dokonce šlechtic měl mnohem bohatší tabuli, ale v průměru bych tam žít ani jíst moc nechtěl, určitě ne dlouho.

+1/0
10.6.2016 13:10

J38i88ř87í 45B30o14č61e57k 6841564915853

rozhodně. hlavně se dřív potraviny těžko uchovávaly delší dobu. takže stačilo sucho nebo mráz a hned nebylo co jíst

0/0
10.6.2016 13:16

J49i36ř27í 43B13o68č72e60k 6231634745623

kdysi jsem našel recept na veverku v černé omáčce. veverku jsem v marketu nesehnal, ale ta omáčka se docela dala jíst. přesný recept si nepamatuju, ale byl v ní rozvařený chleba, ocet a spousta koření

0/0
10.6.2016 12:40

Z57d11e40n57ě47k 18W66e48r11n51h33a18r45t 6477845252718

místo veverky se dá použít krysa, chuť je podobná.

0/0
10.6.2016 12:56

Š17á57r52k95a 45M92a45t61y60á52š56o37v52á 1741235352869

;-DR^

+1/0
10.6.2016 12:57

J28i73ř13í 19B76o89č52e84k 6961134185973

neochutnal jsem ani veverku ani krysu. i když mám pocit, že jsem jí v některé čínské restauraci už jedl

0/0
10.6.2016 12:58

Z65d83e56n88ě52k 56W27e19r61n65h46a21r85t 6567235902728

Krysa je dobrá. Na študiích jsme je kradli v laboratořích a opékali. Pro obhajobu - žádný králík nebo podobné zvíře nebylo nikdy tak zdravé, čisté až sterilní, jako laboratorní krysy. Pochopitelně ty "kontrolní", neinfikované a zdravé.

0/0
10.6.2016 13:02

J98i57ř93í 20B59o65č50e67k 6591404675983

proč ne, sníst se dá skoro všechno. ostatně za mého dětství se hodně jedly nutrie a i morče není špatné

0/0
10.6.2016 13:07

J20a47r89a 36R63a94n68k 1981486989271

Morcata se ji prevazne v Peru, hostinska rozhodi zrni po podlaze a Vy si ukazete, ktere chcete......;-(, jako nekde pstruhy z akvaria, hlavne v Nemecku a Svycarsku.

0/0
10.6.2016 21:03

J95a25r35a 62R37a91n33k 1291756609211

Babicka mi vypravela o polevce z vrany;-(

0/0
10.6.2016 20:56

J96a54r24a 86R16a28n15k 1301926269581

Kamarad delal salamy, do kterych pridaval maso z nutrii, ale nikdy jsem nemusela chutnat, na to se mi nutrie libi mocV

0/0
10.6.2016 20:58



Bohyně v teplácích od Armaniho

Petice

Na co je hrdá ta, která má tepláky pro všechny příležitosti? Přečtěte si rozhovor se Zuzanou Hubeňákovou.

Žebříčky



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.