Děkujeme za pochopení.
Š80á88r16k82a 75M75a84t54y41á17š43o19v10á
zajdete i hlouběji do historie, myslím před MDR....někam do středověku...do opbdobí, kdy tu nebyly brambory atd....
J53a98r58o63s70l36a15v64a 26K30a66d16l77a16s55o57v98á
Určitě, na to mám už též dost materiálů, ale je to velké téma.
"Zaspi kořením, jakým chceš", zněla jedna z rad 16. či 17. stol.
T27e67r29e83z84a 59P33r10a37s11l76i51č70k64o16v67á
Zajímavé, budu vás číst!
J57a81r40o51s21l48a70v29a 37K20a50d36l41a92s16o31v79á
Díky, další texty mám i na blogu vilemina.blog.cz
J74a45r73o87s68l23a97v40a 69K98a13d87l74a59s11o98v19á
Žejdlík podmáslí problém není, pomeranče holt budou trochu jiné - hořké mandle se dnes taky neprodávají, myslím, že jsou trochu jedovaté...určitě dnes i maso i mléčné výrobky chutnají jinak, historické repliky neuvaříme, ale podle dnešní chuti si to stejně každý přizpůsobí - je to inspirace.
J73i27ř57í 90T77o96m98á56š
Známý známého při vaření podle M. D. Rettigové narazil na jiný problém. Byla to nějaká zvěřinová specialita, vařil přesně podle receptu a výsledek byl téměř nepoživatelný. Protože se mu nezdálo, že by se kritéria poživaqtelnosti za těch 150 roků nějak významně změnila, jal se pátrat dál, až zjistil, že ocet v době MDR měl nějaká 3% a dnes má těch procent 8.
M95i68l43a94n 54K70l94o28u41č78e87k
A nebo měla používala vinný ocet, ne lihový.
A67n42t20o51n49í66n 41K62o59u48n36o31v45s42k14ý
Mně na vaření podle kuchařek vadí častý výskyt požadavků na neobvyklé suroviny, typu žejdlík podmáslí nebo 4 trpké pomeranče z Kréty.
Ale o tom se už zmiňují i jiní.
Š31á83r67k76a 87M22a48t87y44á11š64o18v42á
žejdlík podmáslí mi potíž nedělá,ty pomeranče z Kréty jsou horší....
- Počet článků 84
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1143x