Děkujeme za pochopení.
Š78á21r81k19a 25M13a21t59y38á21š81o20v90á
zajdete i hlouběji do historie, myslím před MDR....někam do středověku...do opbdobí, kdy tu nebyly brambory atd....
J36a52r81o85s52l58a37v60a 32K38a56d47l76a84s44o23v51á
Určitě, na to mám už též dost materiálů, ale je to velké téma.
"Zaspi kořením, jakým chceš", zněla jedna z rad 16. či 17. stol.
T98e12r97e27z79a 61P54r51a88s89l74i41č53k18o36v88á
Zajímavé, budu vás číst!
J46a36r24o16s50l62a95v26a 89K56a81d34l71a47s27o75v46á
Díky, další texty mám i na blogu vilemina.blog.cz
J86a22r78o22s72l56a89v36a 44K63a68d61l29a77s30o30v58á
Žejdlík podmáslí problém není, pomeranče holt budou trochu jiné - hořké mandle se dnes taky neprodávají, myslím, že jsou trochu jedovaté...určitě dnes i maso i mléčné výrobky chutnají jinak, historické repliky neuvaříme, ale podle dnešní chuti si to stejně každý přizpůsobí - je to inspirace.
J40i58ř29í 16T10o45m16á80š
Známý známého při vaření podle M. D. Rettigové narazil na jiný problém. Byla to nějaká zvěřinová specialita, vařil přesně podle receptu a výsledek byl téměř nepoživatelný. Protože se mu nezdálo, že by se kritéria poživaqtelnosti za těch 150 roků nějak významně změnila, jal se pátrat dál, až zjistil, že ocet v době MDR měl nějaká 3% a dnes má těch procent 8.
M36i32l79a29n 79K50l71o97u93č66e95k
A nebo měla používala vinný ocet, ne lihový.
A57n75t72o79n33í79n 16K98o37u63n70o78v61s14k22ý
Mně na vaření podle kuchařek vadí častý výskyt požadavků na neobvyklé suroviny, typu žejdlík podmáslí nebo 4 trpké pomeranče z Kréty.
Ale o tom se už zmiňují i jiní.
Š17á68r55k40a 85M75a71t40y46á33š20o16v63á
žejdlík podmáslí mi potíž nedělá,ty pomeranče z Kréty jsou horší....
- Počet článků 84
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1143x