Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Zelí připravené s cukrem a ještě něčím, tak to dávala moje prababička do zelných vdolků. Už se přesně nepamatuji, ale bylo to na drobno nakrájené zelí, oslazené a okořeněné, plněné do kynutého těsta a na plechu rozpláclé, při pečení v troubě se, myslím, v polovině pečení obracelo. Bylo to moc dobré!

0 0
možnosti
Foto

R^Díky, to je skvělý recept do zelné nabídky - nebyla jsem si jistá, zda se ty vdolky či buchty plnily i zelím, vím o řepě, tuřínu - podívám se časem ještě do nějakých regionálních kuchařek.

0 0
možnosti
MK

;-D... to sú kapustníky!R^ Surová kapusta na drobno pokrája sa dusí úplne do mäkka + cukor + škorica. Plní sa ňou fajnové kysnuté cesto na spôsob buchiet, ale tvaruje sa... do plochých stlačených diskov. Popichajú sa vidličkou a upečú. Robia sa bežne... a buchty nemajú šancu... aj u detí!

Na sladko podobne upravenou kapustou sa ešte posýpajú fliačky.

0 0
možnosti
Foto

Taky díky za upřesnění - a to sladké zelí se skořicí a s nudlemi, to je zatím asi největší kuriozita!

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1143x
Vilemína, foodblogerka a autorka (Cukr na nitku, Zatracené kyselo).

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky